Vrouw overlijdt na botsing met vrachtwagen

Agenten in het winkelcentrum Leidsenhage schermen het lichaam van de verongelukte vrouw af.
(Foto: Jos van Leeuwen) LEIDSCHENDAM | Een 65-jarige fietsster uit Leidschendam is gisteren rond twee uur 's middags door een rechts afslaande vrachtwagen overreden op het Weigelia bij het winkelcentrum Leidsenhage in haar woonplaats.
De vrouw, die een paar meter door de wagen werd meegesleurd, is ter plaatse overleden aan de inwendige verwondingen die ze opliep tijdens het ongeluk.

Agenten in het winkelcentrum Leidsenhage schermen het lichaam van de verongelukte vrouw af.
(Foto: Jos van Leeuwen)


Overgenomen uit de " Haagsche Courant" van 2 november 2004.

Dodelijk ongeval in Leidschendam
Op het Weigelia in Leidschendam, bij winkelcentrum Leidschenhage, is maandagmiddag een fietser om het leven gekomen nadat zij onder een vrachtwagen terecht kwam. Het tragische ongeluk gebeurde toen de vrouw naast de vrachtwagen fietste. De vrachtwagenchauffeur zag het slachtoffer niet in zijn dode hoek. Toen de chauffeur rechtsaf sloeg kwam de vrouw onder de vrachtwagen terecht. Zij is enkele meters door de vrachtwagen meegesleurd. De 65-jarige vrouw overleed ter plaatse. De chauffeur was bezig met het bevoorraden van winkels.
Bron: RTV West


LEIDSCHENDAM

Chauffeur schuldig aan doodrijden fietsster

DEN HAAG | LEIDSCHENDAM | Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nigtevegt is schuldig bevonden aan de dood van een fietsster (65).
Het ongeluk gebeurde op 1 november vorig jaar in Leidschendam. De chauffeur is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een jaar voorwaardelijke rijontzegging. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De vrachtwagenchauffeur wilde rechtsaf vanaf de Weigelia, het Rozemarijnhof inslaan. Bij het afslaan zag hij de rechts vanhem rijdende fietsster over het hoofd. De vrouw kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht.
De chauffeur verklaarde dat hij de vrouw geen moment heeft gezien. Een tien meter achter de vrouw rijdende snorfietser zei echter dat de vrouw vlak voor het ongeval ter hoogte van de cabinedeuren van de vrachtwagen reed.
| Cerberus