Familie Rolvink uit Nootdorp en omstreken.

Nootdorp - Veenweg 47 - huis Toon Rolvink

In 1840 staat ingeschreven in het bevolkingsregister van Stompwijk Willem Hendrik Rolvink. Hij woont dan in wijk T op nommer 98. Dit is de huidige Veenweg ongeveer op de hoogte van het pompstation. Er staat bij vermeld dat hij in 1838 van Steinbrink (Koninkrijk Hannover) naar Stompwijk is gekomen. Hij is dan 17 jaar! In 1848 trouwt hij met Johanna Maria Swinkels uit Woensel en Eckardt in Noord Brabant. Twee mensen uit totaal verschillende dorpen leggen hiermee de wortels voor de Familie Rolvink uit Nootdorp en omstreken. De stamboom die hieruit ontstaan is omvat vele families. Sommige zijn ook weer uitgewaaierd over de wereld, anderen zijn dicht bij of in Nootdorp gebleven. Uit mijn onderzoek is gebleken dat alle Rolvink uit Nootdorp rechtstreekse afstammelingen zijn van de twee genoemde voorouders.
Bovenstaand huis was het huis aan de Veenweg 47 waar Toon Rolvink (3e generatie) met zijn vrouw Maria van der Helm gewoond heeft.
Op deze website staat de lijst van alle mij bekende afstammelingen in mannelijke en vrouwelijke lijn van het echtpaar Rohlfing - Swinkels. In de genealogie noemen we dit een parenteel. Verder zijn er een viertal kwartierstaten op deze website geplaatst. Een kwartierstaat is een overzicht van de voorouders. Een kwartierstaat begint bij een persoon, die heeft twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, enz.
Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan deze genealogische informatie.


Heeft u vragen over deze stamboom of aanvullende informatie, laat het ons weten. U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch of per post.


Familie Rolvink
Fonteinkruid 23
2631 DT Nootdorp
tel.: 015 310 8117

e-mail: henk@rolvink.info
Internet: http://www.rolvink.info

Copyright © 2000 Webtown Internet Services
Deze website is aangemaakt door Niels Rolvink op maandag 1 mei 2000
De meest recente versie is van zaterdag 25 juli 2009


[ Startpagina ] [ Introductiepagina ] [ Adressenpagina ] [ Parenteel Rohlfing - Swinkels ] [ Kwartierstaat Rolvink ] [ Kwartierstaat Snoep ] [ Kwartierstaat Tempels ] [ Kwartierstaat Deurloo ] [ Familiewapens ] [ Genealogische links ] [ Privé info ] [ Lees mijn gastenboek ] [ Teken mijn gastenboek ]