Genealogie Links

Op deze pagina vindt u een aantal links naar genealogische pagina's.


WorldConnect Project

Het WorldConnect Project is een nieuw hulpmiddel voor genealogen, aangeboden door RootsWeb. Het doel is simpel, men wil een platform aanbieden die het mogelijk maakt om alle genealogische informatie van mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Men heeft en houdt volledige controle over de GEDCOM (GEnealogical Data COMmunications) file zoals die aangeboden kan worden aan RootsWeb. Op elk moment kan de file aangepast of verwijderd worden.
Ook de GEDCOM file met de genealogische informatie over de familie Rolvink is opgenomen. Via de index kan men individuele informatie vinden. Overigens is RootsWeb een engelstalige site.

Rolvink / Rohlfing Database

Genlias Monitor

De Genlias Monitor is een gratis hulpmiddel voor genealogen die automatisch de nieuwste toevoegingen willen ontvangen van Genlias, de database van de Nederlandse archieven.

Genlias Monitor


Algemeen

Genealogie van A tot Z
Dé startpagina voor uw genealogisch onderzoek.

Families van A tot Z
Op deze startpagina staan links naar website's die informatie bevatten over diverse families.

Nederlandse Genealogische Vereniging
In 1946 is de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) opgericht. Een vereniging met meer dan 10.000 leden, genealogen van beginners tot ver gevorderden. De NGV is de grootste vereniging van dit soort in Nederland.

NGV afd. Computergenealogie
Gens Data is een afdeling van het NGV. Zij houden zich bezig met de ondersteuning van het gebruik van computers bij genealogie. Ook doen zij aan electronische bron ontsluiting.

Centraal Bureau voor Genealogie
Het CBG is het toonaangevende kenniscentrum op genealogisch en heraldisch terrein, met een internationale reputatie. Het ontwikkelt methoden en naslagwerken voor onderzoek en verschaft informatie over de nieuwste ontwikkelingen op het werkterrein.

Het digitale geheugen van Nederland
Op archieven.nl kunt u snel en doeltreffend zoeken in de Nederlandse Archieven. Op deze site vindt u eenvoudig de weg door de informatie uit een groeiend aantal archieven en inventarissen.

Genealogie in Noord Holland
De homepage met informatie over genealogisch onderzoek in de provincie Noord Holland.

Stichting Westfriese Families
Voortgekomen uit de commissie genealogie van het Westfries Genootschap. Bevat informatie over de stichting, Westfriesland, diverse Westfriese families, links naar homepages, publicaties, en een on-line vragenrubriek.

Genealogie Zeeland
De webpagina Genealogie Zeeland van Piet en Willeke Molema-Smitshoek. Met deze pagina wordt een startpunt geboden voor genealogisch onderzoek in Zeeland. De pagina wordt regelmatig aangepast.

Genealogie in Zeeland
Welkom op de homepage met informatie, achtergronden en producten over genealogie in Zeeland. Op deze site zijn Genealogische Publikaties Zeeland (GPZ) en de Prae 1600 club actief.

NGV Afdeling Delfland
De NGV afdeling Delfland is ťťn van de 31 regionale afdelingen van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) en is opgericht in 1976. Onder deze afdeling vallen de plaatsen met de postcode's 2290 en 2600 t/m 2729.

Genealogische Vereniging Prometheus
De Genealogische Vereniging Prometheus is in 1973 opgericht als dochtervereniging van de Centrale Personeelsvereniging "Prometheus" van de Technische Universiteit Delft. Het is een landelijk georiŽnteerde vereniging met relatief veel publikaties over Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Zeeland. In de kwartierstatenboeken deel III en deel V (aanvullingen)zijn de eerste publikaties opgenomen van de kwartierstaat Rolvink.

Kwartierstaten
Voor Kwartierstaten, Stambomen en Parentelen van anderen.
U kunt hier uw eigen kwartierstaat met webadres aanmelden.

Nationaal Archief
Onderzoek naar voorouders is voor velen een geliefde vrijetijdsbesteding. Het Nationaal Archief bewaart vele archieven waarin u informatie over uw voorouders kunt vinden. U kunt er bijvoorbeeld terecht als uw voorouder diende bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie of een militair was. Ook als uw familie in Zuid-Holland woonde, dan kunt u bij het Nationaal Archief informatie over hen vinden.


Uitgaven

Van Zeeuwse Stam

Stichting Genealogische Publicaties
Op deze CD-ROM staan de eerste 100 nummers van "Van Zeeuwse Stam", het naamregister behorende bij deze nummers en het trefwoordenregister. U kunt de uitgave bestellen bij:
Stichting Genealogische Publicaties
p/a J.G. Polderdijk
Schippersweg 26
4455 VP Nieuwdorp

Westfriese Geslachten XII - Overzicht van de Familie Appelman
Samengesteld door Jan Appelman MHM. Het is een uitgave van de Werkgroep voor Westfriese Genealogie van het Historisch Genootschap "Oud West-Friesland". U kunt de uitgave bestellen bij de Stichting Westfriese Families


Links naar home pages

Belia Snoep - Gardien
Ook hier is onder andere veel informatie te vinden over een tak van de familie Snoep.

De familie Heystek
De familie Heystek met ook veel informatie over de familie Snoep.

Ton Wortel
De voorouders van Ton Wortel uit Purmerend.

De voorouders van Martijn van der Meer
Bevat onder andere een parenteel Ko(m)pier.

Familiearchief Tangelder
Bevat onder andere een link naar Tempels.

Genealogie Copier
1400 nakomelingen met de achternaam Copier/Compier/Kompier/Kopier van Willem Kopier, uit Cabauw, verzameld door Hans van Vliet.

Genealogie Van Zwe(e)den door Jaap van Zweeden
De familie Van Zwe(e)den in de provincie Zeeland, vastgelegd in de genealogie van Cornelis van Sweden, verzameld door Jaap van Zweeden.

Genealogie Van Dijke
Vier eeuwen Van Dijke. Genealogie van een van oorsprong Zuid-Bevelands geslacht, verzameld door Henk van Dijke.

De familie Mol uit Zeeland
Overzicht van enige afstammelingen van de familie Mol uit: Oud-Vossemeer, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk en Sint-Philipsland sinds 1520.

Genealogie familie Douw / de Hoop
De kwartierstaat van Cornelis (Kees) Douw. Via Schiedam en het eiland Tholen loopt dit geslacht door tot Overmere in België. Bij de eerste twee bekende generaties wordt ook de naam (de) Vlaming gevoerd. Vermoedelijk is dit te herleiden naar de de geboorteplaats Overmere, tussen Gent en Dendermonde.

Genealogie en Wemelding
Op deze website veel informatie over de Zeeuwse plaats Wemeldinge. Hier komen veel Snoepen vandaan. Naast deze verwanten staat er natuurlijk nog veel meer Zeeuwse genealogie op.


Historische Verenigingen

De vereniging "Noitdorpsche HistoriŽn"

Historische Genootschap "Oud Soetermeer"


Overigen

Het volkslied van de provincie Zeeland

Een stukje Thools dialect

Brochures van auto's
Altijd al willen weten hoe de auto er uit zag waar een voorvader in gereden heeft. Misschien vindt je op deze site nog een folder van die auto!


Uw link hiertussen? Schrijf gewoon even een e-mailtje naar Webtown Internet Services.[ Startpagina ] [ Introductiepagina ] [ Adressenpagina ] [ Parenteel Rohlfing - Swinkels ] [ Kwartierstaat Rolvink ] [ Kwartierstaat Snoep ] [ Kwartierstaat Tempels ] [ Kwartierstaat Deurloo ] [ Familiewapens ] [ Genealogische links ] [ Privť info ] [ Lees mijn gastenboek ] [ Teken mijn gastenboek ]