Kwartierstaat Snoep

Achtergrond informatie.

Leen Snoep, de probant van deze kwartierstaat, is geboren op 28 januari 1919 te Benthuizen.

Leen Snoep

Dit is een foto toen hij omstreeks 20 jaar oud was.


Bedienaars van Gods woord. Een aantal leden van deze stamboom waren of zijn predikant. Over een paar van hen vindt u hier wat informatie.


Fotograaf, Autonoom kunstenaar, Docent. Jørgen M. Snoep. Dit lid van de familie Snoep werkt in zijn atelier in Dordrecht. In het atelier en ook op locatie fotografeert Jørgen in opdracht en voor eigen art collecties.

Een andere fotograaf is Miguel Snoep.. Zijn hobby is het fotograferen van alles wat met de luchtvaart te maken heeft.

Steven Snoep studeerde aan de fotoacademie in Amsterdam. Hij maakte als afstudeeropdracht ‘De Europese Nieuwe’, een reeks portretten, gemaakt in vijf van de tien nieuwe lidstaten van de Europese Unie. NRC Handelsblad maakte het in 2003 mogelijk de serie te completeren met nog eens vijf landen. Hiermee won Steven Snoep later de Zilveren Camera.

Ella Snoep heeft in Abbekerk (tussen Hoorn en Medemblik) een marionettentheater.

Het bedrijf van Tobias Snoep - Snoep & Vermeer - staat bekend om het vakmanschap op het gebied van de monumentale restauratie. Vooral in de bewerking en verwerking van alle natuursteensoorten heeft dit bedrijf in de loop der jaren haar specialisatie opgebouwd.


In Nieuw Zeeland wonen ook een aantal Snoepen die allemaal tot deze stamboom behoren. Eén van hen is Robert Snoep. Hij is advocaat en dat is Martijn Snoep ook.


Er zijn diverse boeken verschenen geschreven door een Snoep. Daarnaast op deze pagina nog wat diverse losse gegevens over andere dragers van deze achternaam.


Dr. Derk Persant Snoep was directeur van het Frans Hals Museum. Hier vinden we informatie over hem en zijn werk.


Journalist en auteur Jan Snoep heeft een groot aantal boeken geschreven. Een overzicht vindt u hier.


De naam Persant Snoep neemt een aparte plaats in. Wel behorende tot deze stamboom maar met een dubbele achternaam.


Een artikel uit de Benthuizer Turfjes over Spruitjes! de groente en de telers. Onder andere Leen Snoep vertelt hier zijn verhaal.


Een artikel uit het Reformatorisch Dagblad over Molenaar Snoep.


In deze kwartierstaat komen een aantal families voor waarover in diverse bladen een publicatie is opgenomen. Met toestemming van de auteurs is de publicatie van een aantal van deze families, die voorkomen in deze kwartierstaat, opgenomen.

De familie Douw. Een stramien van deze Thoolse familie is gepubliceerd in Van Zeeuwse Stam. Als u op de naam klikt dan gaat u naar het stramien.
Zie ook de website van Kees Douw

De familie Oom. Een stramien van deze Thoolse familie is gepubliceerd in Van Zeeuwse Stam. Als u op de naam klikt dan gaat u naar het stramien.

De familie Nieuwaerden / Van Iwaarde. Een stramien van deze Thoolse familie is gepubliceerd in Van Zeeuwse Stam. Als u op de naam klikt dan gaat u naar het stramien.

De stamreeks van Marinus Willem Snoep. Opgesteld door de heer J.P.B. Zuurdeeg, archivaris van de gemeente Tholen en St. Philipsland en gepubliceerd in "De Eendrachtbode". Als u op de naam klikt dan gaat u naar de stamreeks.

De stamreeks van Leendert Willem de Rijke. Opgesteld door de heer J.P.B. Zuurdeeg, archivaris van de gemeente Tholen en St. Philipsland en gepubliceerd in "De Eendrachtbode". Als u op de naam klikt dan gaat u naar de stamreeks.

De stamreeks van Nehemia Marinus Klippel. Opgesteld door de heer J.P.B. Zuurdeeg, archivaris van de gemeente Tholen en St. Philipsland en gepubliceerd in Van Zeeuwse Stam. Als u op de naam klikt dan gaat u naar de stamreeks.

De stamreeks van Marinus Fase. Opgesteld door de heer J.P.B. Zuurdeeg, archivaris van de gemeente Tholen en St. Philipsland en gepubliceerd in Van Zeeuwse Stam. Als u op de naam klikt dan gaat u naar de stamreeks.


Naast eigen onderzoek is ook dankbaar gebruik gemaakt van andere bronnen.

Diverse:
- A.N. Janse, Kapelle
- Zeeuws Kwartierstatenboek deel 1 t/m 5
- Van Zeeuwse Stam, nummers 1 t/m 100


Als u op de "Kwartierstaat" knop klikt, dan krijgt u de kwartierstaat van Leen Snoep.[ Startpagina ] [ Introductiepagina ] [ Adressenpagina ] [ Parenteel Rohlfing - Swinkels ] [ Kwartierstaat Rolvink ] [ Kwartierstaat Snoep ] [ Kwartierstaat Tempels ] [ Kwartierstaat Deurloo ] [ Familiewapens ] [ Genealogische links ] [ Privé info ] [ Lees mijn gastenboek ] [ Teken mijn gastenboek ]