Gerry Buursink exposeert Nootdorpse orchideeŽn op de Keukenhof

Afgelopen donderdag, 21 maart, opende de Keukenhof in Lisse haar deuren voor het publiek. Cymbidium - Gerry Buursink Naast de bloemenpracht die buiten te bezichtigen is, is de orchideeŽnparade al ruim tien jaar een vast onderdeel op de Keukenhof. Deze tentoonstelling van allerlei soorten orchideeŽn is een initiatief van de Keukenhof en Kring Nederlandse OrchideeŽn Producenten (KNOP). De vele soorten orchideeŽn zijn te zien in het Beatrix Paviljoen en aan de parade doen als vanouds ook veel Nootdorpse orchideeŽnkwekers mee.

OrchideeŽn-schilderijen

Op de Keukenhof exposeert Gerry Buursink - Rolvink een aantal van haar orchideeŽnschilderijen. In Restaurant Noord, nabij het Beatrix Paviljoen, hangen zes van haar werken, allen in pastel. De amateur kunstenaar begon in 1994 met, zoals zij het zelf noemt, 'creatief bezig zijn': "na de geboorte van mijn kinderen kon ik wel wat afleiding gebruiken en die vond ik bij de Damastbloem. Onder deskundige leiding van Frank Lips probeerde ik mijn eerste aquarel te maken, ťťn van de, voor mij, moeilijkste technieken zo bleek later. "Een aquarel moet ontstaan," zei Frank altijd en daar had ik geen geduld voor. Ik ben me meer gaan toeleggen op pastel, in de volksmond 'krijt' genoemd, en daaraan heb ik mijn hart verloren.

Aquarel en pastel

Gerry: "Wat mij aanspreekt met pastel is de snelheid waarmee een schilderij gemaakt kan worden en snelheid daar houd ik van! Na drie of vier lessen wil ik graag weer aan iets anders beginnen. Het combineren van technieken spreekt mij ook erg aan. Dit blijkt vooral uit het schilderij wat ik voor mijn zus en man maakte. Het is een combinatie van aquarel en pastel. Voor de tentoonstelling op de Keukenhof heb ik een aantal schilderijen gemaakt.

Overgenomen uit weekblad " De Eendracht", 15e jaargang nr. 13 - 26 maart 2002.